Τεχνολογία και αθλητισμός. Τα παραδείγματα της Multirama και της Forthnet

Σε μια προσπάθεια να ανταποκριθούν στις ανάγκες των κοινών τους και της κοινωνίας στην οποία λειτουργούν, σε ένα σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον οι εταιρείες δεν μένουν στις αμιγείς δραστηριότητες τους .

Όι επιχειρήσεις που επιλέγουν να συνδέσουν το όνομα τους με δράσεις για το περιβάλλον, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό οφείλουν να σχεδιάσουν στρατηγικά τις επιλογές τους και να είναι συνεπείς στην προσφορά τους έτσι ώστε να δημιουργήσουν βάσεις που θα βοηθήσουν ώστε να αποφευχθεί ο χαρακτηρισμός των επιλογών τους ώς ευκαιριακές και επιφανειακές.

Ανάμεσα στις δράσεις που προωθούνται πολύ συχνά είναι αυτές που αφορούν τον αθλητισμό. Δυο απο τα πιο γνωστα ετήσια events έχουν συνδέσει το όνομα τους με τις κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας της χώρας.





Σχινίαθλον - Multirama
Η διοργάνωση ξεκίνησε μόλις πρίν απο δύο χρόνια όταν η Γαλλίδα αθλήτρια Marie Leautey -παντρεμένη με Έλληνα εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα απο το 2006- έχοντας διαπιστώση την έλλειψη διοργανώσεων μαζικής συμμετοχής στο Ολυμπιακό άθλημα του τριάθλου πήρε την πρωτοβουλία να ξεκινήσει μια διοργάνωση στη χώρα μας. Το τρίαθλο αποτελεί έναν αγώνα αντοχής με τρία σκέλη. Στο Ολυμπιακό αγώνισμα οι αθλητές πρέπει να κολυμπήσουν απόσταση 1,5km, στη συνέχεια ακολουθεί ποδηλασία 40km ενώ ο αγώνας κλείνει μετά απο δρόμο 10km.
Στο Σχινίαθλον οι αποστάσεις διαμορφώνονται σε: 750 ή 1500 m κολύμβησης, 20 ή 60 km ποδηλασίας και 5 ή 15 km δρόμου. Κάθε χρόνο ο αγώνας πραγματοποιείται στην παραλία του εθνικού πάρκου του Σχινιά. Η Multirama έχει το ρόλο του μεγάλου χορηγού της διοργάνωσης που την έχει φέρει και στον τίτλο του event. Χαρακτηριστικό της επικοινωνίας κάθε χρόνο είναι η αρκετά μεγάλη δημοσιότητα που λαμβάνει η διοργάνωση μέσω δελτίων τύπου της εταιρείας καθώς και η ύπαρξη ειδικής ιστοσελίδας της διοργάνωσης. Για το 2009 το Σχινίαθλον έχει προγραμματιστεί στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου.








Forthnet Beach Volley Tournament

Η ιστορία του τουρνουά beach volley της Forthnet ξεκινάει 10 χρόνια πριν όταν οι εργαζόμενοι της εταιρείας ξεκίνησαν να παίζουν μεταξύ τους κάποια Σαββατοκύριακα στην παραλία του Σχοινιά. Τα επόμενα χρόνια οι αγώνες ξεκίνησαν να γίνονται γνωστοί στους φίλους και πελάτες της εταιρείας ενώ η οργάνωση του τουρνουά έγινε σε επαγγελματικά πρότυπα χωρίς να χάνεται και η παρεϊστική διάθεση, με την βοήθεια του παλαίμαχου βολεϊμπολίστα Μιχάλη Τριανταφυλλίδη στο τεχνικό μέρος και τη στήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης.

Τα τελευταία χρόνια το τουρνουά πραγματοποιείται σε τρείς πόλεις. Την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τα Χανιά. Φέτος οι ημερομηνίες του τουρνουά είναι 3-5 Ιουλίου στα Χανιά, 11-12 Ιουλίου, στη Θεσσαλονίκη και 18-19 Ιουλίου 2009 στην Αθήνα όπου θα πραγματοποιηθεί και ένας σημαντικός αγώνας παλαιμάχων, το Forthnet Star Game. Η επικοινωνία του 10th Forthnet Beach Volley Tournament γίνεται με πρόγραμμα media relations σε όλες τις πόλεις του τουρνουά, banner campaign στο διαδίκτυο και με τη χορηγία επικοινωνίας της Nova. Η ιστοσελίδα της διοργάνωσης εκτός απο τις φόρμες συμμετοχής περιλαμβάνει και ενότητα με τα νέα του φετινού εορταστικού τουρνουά για τα 10 χρόνια της διοργάνωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: