“The Positive Ladies Soccer Club”

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS (1η Δεκεμβρίου) οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα παρουσιάζουν σε πρώτη προβολή την ταινία μικρού μήκους της Τζοάννας Σταυροπούλου “The Positive Ladies Soccer Club”.

Με το μότο «Η ζωή σκοράρει κατά του HIV/AIDS» η ταινία αφηγείται τη συγκινητική ιστορία μιας ομάδας οροθετικών γυναικών από τη Ζιμπάμπουε που ανέτρεψαν όλα τα προγνωστικά. Με βασικό αντίπαλο το κοινωνικό στίγμα και τις προκαταλήψεις μιας ολόκληρης κοινωνίας απέναντι στους φορείς του HIV/AIDS, οι γυναίκες αυτές μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο και μάχονται για να θριαμβεύσει η ελπίδα και η ανθρώπινη δύναμη.

[Το επίσημο trailer της ταινίας]
Μέσα από την πρώτη ταινία μικρού μήκους της Ελληνίδας σκηνοθέτιδας Τζοάννας Σταυροπούλου, βλέπουμε μια διαφορετική ματιά για το θέμα του HIV/AIDS καθώς και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που μπορούν να έχουν γυναίκες θετικές στο HIV/AIDS αλλά κυρίως απέναντι στη ζωή.

Η επίσημη πρώτη προβολή της ταινίας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου 2009 στις 19.00 στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22 στο Κολωνάκι. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν και να συμμετάσχουν σε ανοιχτή συζήτηση με τη Τζοάννα Σταυροπούλου και εκπρόσωπο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Μετά το τέλος της προβολής και της ανοιχτής συζήτησης θα πραγματοποιηθεί κοκτέηλ στο χώρο της Ένωσης.
Η κυρία Μαρία Πάσχουλα απο τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα έχει την καλή διάθεση να δώσει επιπλέον πληροφορίες σε όποιον τις χρειαστεί

Μαρία Πασχούλα, 210 5200500, 6936699142, email: maria.paschoula@athens.msf.org
Βρείτε περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: