Ermis Awards, τα Oscar της επικοινωνίας!


Λίγες ώρες έμειναν μόνο, πρίν την απονομή των φετινών Ermis Awards στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008). Τα βραβεία έχουν χαρακτηριστεί ώς "τα όσκαρ της επικοινωνίας". Όχι αδίκως αφού πάνω απο 2.500 επαγγελματίες της επικοινωνίας κάθε χρόνο συγκεντρώνονται για να παρακολουθήσουν την βράβευση έργων για 8 ενότητες (ad, design, production, integrated campaign, PR, direct, media και web awards).

Τα Ermis Awards απέκτησαν τη σημερινή τους μορφή πρίν απο 6 χρόνια όταν στο καθιερωμένο ετήσιο Φεστιβάλ Ελληνικής Διαφήμισης (απο το 1989) ενσωματώθηκαν και οι υπόλοιπες δραστηριότητες των εταιρειών μελών της Ένωσης Εταιρειών Διαφήμισης - Επικοινωνίας (ΕΔΕΕ).

(Στιγμιότυπο στο περιθώρειο της περσινής απονομής)

Προεόρτια της φετινής διοργάνωσης ήταν η ημερίδα με τίτλο ad-dicted που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 20 Οκτωβρίου στον κινηματογράφο Αττικόν Cinemax Class. Στη διάρκεια της ημερίδας τέσσερις ομάδες δημιουργικού απο τις πιο επιτυχημένες καμπάνιες των τελευταίων ετών (η UpSet! για την Aegean, η Leo Burnett για το Conn-x, η Spot JWT για τη Nova και η Cream για την Q-telecom) μοιράστηκαν με το κοινό το μυστικό της επιτυχίας τους, ενώ το βράδυ της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε τρίωρη προβολή πρωτότυπων διαφημιστικών μηνυμάτων απο την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Τα βραβεία των επιμέρους κατηγοριών όλων των ενοτήτων είναι πολύ σημαντικά αλλά ιδιαίτερη βαρύτητα έχουν τα βραβεία Grand Ermis που απονέμονται στο καλύτερο έργο της κάθε ενότητας ανεξαρτήτως κατηγορίας.


Τα Grand Ermis για το 2007 απέσπασαν οι:

Ermis ad agency of the year: Spot JWT

Grand ermis design: Λογότυπο i Cook Greek και εφαρμογές σήματος/ Mouse Graphics
Ermis production company of the year: Top Cut A.E.

Grand ermis integrated campaign: Κόψε το αυτοκίνητο/ Leo Burnett
Grand ermis PR: Η Ήπειρος σας περιμένει... – Advocate/Burson Marsteller

Grand ermis direct: Coca-Cola Music Promotion/ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΟΛΟΙ ΜΟΥΣΙΚΗ/ Upstream A.E.

Grand ermis media: Flying Johnnie / Starcom
Grand ermis web awards: LiveFeeds / OgilvyOne Worldwide
Οι Επικοινωνιακοί θα βρίσκονται φέτος στο μεγάλο event της επικοινωνίας και θα μεταφέρουν λεπτομέρειες και εντυπώσεις απο την βραδιά της απονομής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: