ECOMOBILITY, Οικολογική Μετακίνηση


Για 5η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται η εκστρατειά οικολογικής ευαισθητοποίησης για τους νέους με τίτλο ECOMOBILITY. Το πρόγραμμα διοργανώνεται απο την αστική μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα εταιρεία Ecocity υπο την αιγίδα των Υπουργείων Ανάπτυξης, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Μεταφορών και Επικοινωνιών και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Η εκστρατεία έχει σκοπό να ενημερώσει και να ενισχύσει την περιβαλλοντική αντίληψη των εφήβων αναπτύσσοντας παράλληλα τα ταλέντα, τις δεξιότητες καθώς και την ικανότητα τους να συνεργάζονται και να δρούν ομαδικά.

Πιο συγκεκριμένα ομάδες 5-6 μαθητών της Γ' γυμνασίου σχολείων της Ελλάδας και της Κύπρου καλούνται να ολοκληρώσουν και να παρουσιάσουν εργασίες με θέμα την οικολογική μετακίνηση και την μείωση των ρύπων στην ατμόσφαιρα. Οι μαθητές καλούνται να εκφραστούν μέσα απο τον χορό, το θέατρο, το τραγούδι ή με μακέτες, βίντεο, ζωγραφική και φωτογραφία. Οι εργασίες των μαθητών βαθμολογούνται απο ειδικές επιτροπές σε τοπικό επίπεδο και τα έργα που θα προκριθούν θα παρουσιαστούν σε μια μεγάλη έκθεση στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών ενώ οι μαθητές που συμμετείχαν στις εργασίες θα βραβευθούν σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Υπουργείου Μεταφορών.


(Το βίντεο που κέρδισε βραβείο δημιουργικότητας το 2007, απο το 6ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης)
Η φετινή εκστρατεία που χρηματοδοτείται απο προγράμματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2007 και θα ολοκληρωθεί τον Ιούλιο του 2008. Σε αυτή τη φάση του προγράμματος για την καμπάνια τρέχουν ήδη τήλεοπτικά και ραδιοφωνικά μηνύματα ενώ καθ'όλη τη διάρκεια της εκστρατείας οι χρήστες του διαδικτύου μπορούν να ενημερωθούν για νέα και εξελίξεις στην ιδιαίτερα καλοστημένη ιστοσελίδα του ecomobility http://www.ecomobility.gr/ .


(Το έμβλημα της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας ecocity)

Για την υλοποίηση του προγράμματος συνδυάστηκαν δημόσιοι φορείς (όπως ΟΤΑ μέσω των ΤΕΔΚ), πέντε Πανεπιστήμια, ένα ΤΕΙ (ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας - Εργαστήριο Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Περιβαλλοντικής Φυσικής ), επιστημονικοί συνεργάτες, ΜΚΟ και σύλλογοι καθώς και 15 συνολικά εταιρείες και brands χορηγοί και αρωγοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: