Score for the red cross-Καμπάνιες ΜΚΟ - Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού-


Τον περασμένο μήνυμα η Eυρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία - UEFA (Union Européenne de Football Association) σε συνεργασία με την Διεθνή Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού επίσημο ανθρωπιστικό εταίρο της, ξεκίνησαν την φιλανθρωπικού χαρακτήρα εκστρατεία τους με τίτλο score for the red cross (σκόραρε για τον Ερυθρό Σταυρό) εν' όψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου εθνικών ομάδων (Euro 2008).
Η καμπάνια έχει στηθεί εξ' ολοκλήρου στο διαδίκτυο και έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους Ευρωπαίους φιλάθλους που θα παρακολουθήσουν το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ο κάθε φίλαθλος έχει την δυνατότητα με μερικά απλά κλίκ να σκοράρει για την ομάδα του τα, λεγόμενα, γκόλ ανθρωπιάς, όπου το κάθε γκόλ ισούται με το ποσό του ενός ευρώ. Επιπλέον η UEFA θα προφέρει και εκείνη απο την πλευρά της 4.000 ευρώ για το κάθε γκόλ που σκοράρουν οι φίλαθλοι.


(Η αρχική οθόνη της ιστοσελίδας για τους Έλληνες φιλάθλους)


Το σύνολο των γκόλ ανθρωπιάς, που θα συγκεντρώσει η κάθε ομάδα θα αναδείξει στο τέλος της εκστρατείας την πιο ανθρωπιστική ομάδα του EURO 2008. Το 50% του ποσού που θα συγκεντρωθεί θα διατεθεί για την περίθαλψη των θυμάτων των ναρκών κατα προσωπικού στο Αφγανιστάν, ενώ το υπόλοιπο 50% θα διανεμηθεί στους Εθνικούς συλλόγους του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισέληνου που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

(Το Λογότυπο της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού)

Στα πλαίσια του προγράμματος δημιουργήθηκε μια πλήρως λειτουργική ιστοσελίδα ( www.scorefortheredcross.org ) σε πολλές γλώσσες (μεταξύ των οποίων και τα Ελληνικά), μέσω της οποίας οι φίλαθλοι μπορούν να συμμετάσχουν σε κληρώσεις να κατεβάσουν υλικό και να ενημερωθούν για τα νέα όλων των ομάδων του EURO 2008 και της καμπάνιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: