"Βγάλτο από μέσα σου"


Εδώ και λίγο καιρό βρίσκεται στον "αέρα" μια νέα επικοινωνιακή εκστρατεία του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ) και του Δικτύου για τα Δικαιώματα και τις Παραβιάσεις στο χώρο της Ψυχικής Υγείας (γνωστό με τον διακριτικό τίτλο Αντι-Στίγμα) υπο την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η εκστρατεία με το βασικό μότο "Βγάλτο απο μέσα σου" έχει στόχο να ενημερώσει το κοινό για την ασθένεια της κατάθλιψης. Η σύγχρονη αυτή ασθένεια, όπως μας ενημερώνει η καμπάνια, δεν κάνει διακρίσεις αφου δεν αφορά κατηγορίες ανθρώπων που συγκεντρώνουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, ενώ ένας στους έξι ανθρώπους θα παρουσιάσει σημάδια κατάθλιψης κάποια στιγμή στη ζωή του.

Η επικοινωνία αυτής της εκστρατείας πραγματοποιείται με έντυπες καταχωρήσεις τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σποτ που επικεντρώνουν στις βασικές αρχές και πληροφορίες σχετικά με την κατάθλιψη.


(Το τηλεοπτικό σπότ της εκστρατείας)

Κεντρικό πρόσωπο της εκστρατείας και πρεσβευτής στον αγώνα κατα της κατάθλιψης επιλέχθηκε να είναι ο Λάκης Λαζόπουλος. Ο γνωστός ηθοποιός μετά και απο την τηλεοπτική επιτυχία και αποδοχή των τηλεοπτικών του εκπομπών αποδεικνύεται πως είναι ένας σημαντικός διαμορφωτής της κοινής γνώμης ενώ ταυτόχρονα έχει παραδεχθεί πως και ο ίδιος στο παρελθόν υπήρξε καταθλιπτικός.

Η εκστρατεία ξεκίνησε επίσημα τον Απρίλιο του 2008 με την συνέντευξη τύπου - launch στις νέες εγκαταστάσεις του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο Main Press Center της Λεωφόρου Κηφισίας. Μεγάλος χορηγός του προγράμματος είναι ο ΟΠΑΠ ενώ την χορηγία επικοινωνίας έχουν αναλάβει η τηλεόραση και το ραδιόφωνο του Alpha.

Δεν υπάρχουν σχόλια: