46664 & Euroleague for Life


Στα πλαίσια της CSR δραστηριοποίησης της η Euroleague Basketball υπεύθυνη για την διοργάνωση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης συλλόγων προχώρησε πρόσφατα σε μια επιτυχημένη συνεργασία. Το CSR σχήμα της Euroleague Basketball "Euroleague for Life" υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την διεθνή καμπάνια κατά του aids "46664" που ξεκίνησε ο πρώην πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα.



Η προσπάθεια αυτή του Νέλσον Μαντέλα ξεκίνησε πρίν απο 7 χρόνια με στόχο αυξήσει την γνώση και να συλλέξει χρήματα ώστε να βοηθηθούν οι φτωχές κοινωνίες εκείνες που υποφέρουν περισσότερο απο τον ιό HIV που προκαλεί το AIDS.




Για την ιστορία θα πρέπει να αναφερθεί πως ο αριθμός 46664 υπήρξε ο αριθμός κρατουμένου που έφερε ο Μαντέλα κατα τη μακρόχρονη περίοδο φυλάκισης του απο το καθεστώς του απαρτχάιντ. Η συνεργασία της Euroleague for Life με την πρωτοβουλία "46664" αφορούσε τις τρείς αγωνιστικές ημέρες που διεξήχθησαν για την φάση top16 του πρωταθλήματος μέσα στον Φεβρουάριο.




Σε μια προσπάθεια αφύπνισης των Ευρωπαίων φιλάθλων απέναντι στο μείζον θέμα του AIDS με βασικό μήνυμα "It's in our hands"-"Είναι στο χέρι μας", έγινε branding των αγωνιστικών χώρων της Euroleague, με το logo 46664 να τυπώνεται εις διπλούν στα παρκέ, ενώ όλοι οι παίκτες και οι διαιτητές έφεραν tattoo με το λογότυπο σε εμφανές σημείo του σώματος τους. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή καμπάνια με ειδικά newsletters, branding στο ειδησεογραφικό web-site της Euroleague καθώς και ειδική ενότητα στην ιστοσελίδα της Euroleague for Life.


Η συνεργασία αυτή με την 46664 είναι μια απο τις πολλές δράσεις CSR που υποστηρίζει η κίνηση Euroleague for Life. Σε συνεργασία με ιδρύματα, επιχειρήσεις και σχολεία προωθεί την κοινωνική ευθύνη ενώ προσκαλεί τους φιλάθλους και όχι μόνο, να γίνουν μέλη προσφέρωντας είτε χρήματα, είτε εθελοντική εργασία ενώ μέσω της ιστοσελίδας είναι δυνατόν να υποβληθούν προτάσεις για δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.



Οι φωτογραφίες που εμφανίζονται είναι ιδιοκτησία της Euroleague Basketball 2009

2 σχόλια:

Στάθης Χαϊκάλης είπε...

σε μισή ώρα πάω να απολαύσω ένα δίωρο μπασκετ (ως παίκτης, ό,τι και να σημαίνει αυτό για την 'κλαση' μου).
μετα θα διαβάσω αυτό το post σας...

Ο Επικοινωνιακός είπε...

Το μπάσκετ είναι τρόπος ζωής. Ξεκίνησα τελευταία, ξανά μετα απο μακρόχρονη αποχή. Δράμα η ευστοχία...