Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας


Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Κοινοτική Νομοθεσία και εν'όψει της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας στην Ελλάδα, το 2000 ξεκίνησε η λειτουργία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ). Η ανεξάρτητη αρχή συστάθηκε με σκοπό την ομαλή μετάβαση απο το μονοπώλειο στην ανοιχτή αγορά της ενέργειας και στη συνέχεια για την εξασφάλιση συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού και τον έλεγχο εφαρμογής των κανόνων που έχουν θεσπιστεί για την ευρυθμή λειτουργία της.

(Ο φάκελος και το ενημερωτικό φυλλάδιο που διανεμήθηκαν απο πόρτα σε πόρτα τον Απρίλιο και τον Μαϊο του 2008)

Το 2008 η ΡΑΕ σε συνεργασία με την BBDO Athens ξεκίνησε καμπάνια ενημέρωσης των καταναλωτών για τη σημασία της εξοικονόμησης ενέργειας, την ανάγκη εκμετάλλευσης των ανανεώσιμων πηγών και την προστασία του περιβάλλοντος. Η καμπάνια συνολικού προϋπολογισμού 3,6 εκατομμυρίων ευρώ περιλαμβάνει τη διανομή ενημερωτικών εντύπων, καθώς και καταχωρήσεις στον τύπο, τα ηλεκτρονικά μέσα και το ΜΕΤΡΟ της Αθήνας.

(Μία απο τις καταχωρήσεις της ΡΑΕ στο ΜΕΤΡΟ της Αθήνας)

Σε ενημερωτικό φυλλάδιο που διανέμεται απο πόρτα σε πόρτα παρατηρεί κανείς το έμβλημα της εκστρατείας, ένα μεγάλο θαυμαστικό, με το οποίο η αρχή ζητά την προσοχή μας και σαφώς υποδεικνύεται η σημαντικότητα του θέματος. Το έντυπο εσωκλείεται σε έναν ιδιαίτερα καλαίσθητο φάκελο τον οποίο κοσμεί παιδική ζωγραφιά που παραχωρήθηκε απο το Ενεργειακό Κέντρο Κρήτης.

(Το παιδικό εικαστικό έργο που φιλοξένησε ο φάκελος του φυλλαδίου της ΡΑΕ)

Η εκστρατεία ξεκίνησε με την συνέντευξη τύπου στις 16 Απριλίου του 2008 και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο.

(Λεπτομέρεια απο ενημερωτικό έντυπο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας)

Δεν υπάρχουν σχόλια: